Ağustos 27, 2012

Bayram Sonrası Yemeklerin Favorisi!

Hepimizin şüphesiz defalarca deneyimlediği üzere Ramazan ayı boyunca değişen yemek düzenimiz, üç günlük bayram süresince oruç tutmuş olsanız da olmasanız da ciddi bir şoka uğrar. Misafir ağırlama amacıyla evde hazırlanan nefis yemekler ve tatlıların yanında ziyaretlerde ikram edilen çeşit çeşit yiyecek ve içeceklerle neredeyse yıllık şeker ve yağ depolarımızı doldurmuş oluruz. Eğer siz de bu döngüden kaçamayan biriyseniz önerimiz; bünyenizi biraz rahatlatmak için bayramı takip eden günlerde en az bir öğününüzü tamamen salataya ayırmanız.. Tabii kendinize uygun olan bir egzersiz yapmanızı da tavsiye ederiz :) İşte size hafif ve lezzetli bir Greek Salata tarifi:
Malzemeler: • 4 domates • 2 salatalık • 1 çay bardağı zeytin • 1 adet kırmızı soğan • 200 gr beyaz peynir • ½ çay bardağı zeytinyağı • ½ limon • Tuz • Karabiber Yapılışı: Domates ve salatalıkları yıkayıp kabuğuyla iri iri doğrayın. Zeytini bıçakla kesip çekirdeklerini çıkarın. Soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Peyniri küp şeklinde doğrayıp üzerine ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp salatanın üzerine dökün ve tekrar karıştırın. İsteğe göre taze çekilmiş karabiber serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!